28 december 2009

Framme men ändå inte..

Äventyr. Så kan man sammanfatta gårdagen. Men vi börjar från början...

1. Framme i Särna för att hämta upp nyckeln. Trodde vi ja. Ingen nyckel i lådan där den skulle ligga. Jaha.. ringer jouren som säger att de försökt få tag på ägaren till turistbyrån (som skulle lagt ut nycklarna) men inte får tag på henne. Vi väntar, men känner nog egentligen inte någon större oro. Det borde ju lösa sig. Och det gör det.

2. Vi kommer fram till Fjätervålen, hittar vår stuga men ser också att det lyser i den. Kikar in genom ett fönster och upptäcker att det är fullt med skidgrejer i den. Eftersom ingen öppnar när vi knackar på, går vi in ändå (vi har ju nyckel). Upptäcker ett hem med nybakat bröd,  odiskade vinglas och andra detaljer som gör att man förstår att nån verkligen bor där. Just nu. Ytterligare några samtal till jouren och vi får reda på att ägaren sålt stugan men inte meddelat stuguthyrningen. Smart. Så där står vi mitt ute i ingenstans i ett hem som nu tydligen inte är vårt. Smått bisarrt. Stugjouren gör vad de kan för att hitta ett nytt boende, men det är totalt fullbokat så vi får sätta oss i bilarna igen och ta oss tillbaka till Särna för ett tillfälligt boende över natten. Och där är vi nu. I ett Särna utan vare sig längdspår eller backar. Eller ja.. eventuellt finns det en 3 km motionsslinga. Lyckat.

I väntan på ett annat boende käkar vi nu frukost och ska kolla in 3kms-slingan. Kanske lite teknikträning utan stavar kan sitta fint. Om nu temperaturen behagar stiga något från sina härliga -20 grader.

Fortsättning följer..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar