Den här soppan är en stående favorit hos mig. Fryser in i portionsstorlekar och perfekt att ta fram och värma på före eller efter ett träningspass när en hel måltid känns som för mycket mat och en macka är för lite.
500 g hackad fryst spenat
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt 1 krm vitpeppar
1 krm riven muskot
1.Tina spenaten i lite vatten i en stor kastrull.
2.Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
3.Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.
4.Rör i grädden i soppan.
5.Smaka av med salt, peppar och riven muskot.
6. Servera med ägg
recept: www.receptcentralen.se
jösses vad gott. Påminner om min mammas soppa, måste tillaga å det snaraste. Tack för recept!
SvaraRaderaSpenatsoppa (och blodpudding) is the best shit! Älska!
SvaraRaderaTackar för tipset :) nu fick jag lite inspiration att piffa till vår spenatsoppa med!
SvaraRadera