31 maj 2010

Enkel och fantastiskt god spenatsoppa

Den här soppan är en stående favorit hos mig. Fryser in i portionsstorlekar och perfekt att ta fram och värma på före eller efter ett träningspass när en hel måltid känns som för mycket mat och en macka är för lite.


Spenatsoppa (4 portioner)

500 g hackad fryst spenat
1 msk hackad gräslök
1 msk smör
3 msk vetemjöl
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm riven muskot





1.Tina spenaten i lite vatten i en stor kastrull.
2.Tillsätt smör och hackad gräslök. Pudra på vetemjöl och häll på resten av vattnet.
3.Smula i buljongtärningarna och låt soppan koka ca 10 minuter under lock.
4.Rör i grädden i soppan.
5.Smaka av med salt, peppar och riven muskot.
6. Servera med ägg
 

3 kommentarer:

  1. jösses vad gott. Påminner om min mammas soppa, måste tillaga å det snaraste. Tack för recept!

    SvaraRadera
  2. Spenatsoppa (och blodpudding) is the best shit! Älska!

    SvaraRadera
  3. Tackar för tipset :) nu fick jag lite inspiration att piffa till vår spenatsoppa med!

    SvaraRadera