6 juli 2011

Raw Food-glass med choklad

Läste i senaste numret av STARK Magasin om att göra glass på frusen banan och som den glassoman jag är så kunde jag ju inte låta bli att prova.

Chokladglass
Till 4 personer:
3 frysta bananer i bitar
250 g frysta mangobitar
2 msk kakao
1 msk honung
2 msk rå kakao eller ruven mörk choklad
1 kruka färsk mynta
krossad choklad som strössel

1. Skala och dela bananerna i småbitar och frys in i förväg.
2. Ta fram bananerna och mangon ur frysen och låt tina i ca 10 min. Mixa alla ingredienser i matberedare.
3. Garnera med krossad choklad.

Jag gjorde en egen variant lite på känn, uteslöt myntan och tog mer kakao än i receptet - det ska ju smaka choklad om chokladglass tycker jag. Toppade med pumpafrön och rå kakao. Helt att likställa med glass tycker jag väl inte att det är men gott var det! Nästa gång ska jag testa att göra glass på banan och hallon.

5 kommentarer:

  1. Vilket finfint sommartips, kan vara bra att ha en omgång redo i frysen när den där karaktären sviktar. Men å andra sidan, på sommarn kan jag gott unna mig riktig glass också. Ibland :)

    SvaraRadera
  2. Unna sig glass - ja! Utan problem. Men det där med ibland funkar inte riktigt för mig. Blir nästan en om dagen nu på sommaren. Och skulle bli fler om jag inte hejdade mig.. ;-)

    SvaraRadera
  3. Den där glassen låter som något för mig! Älskar choklad, måste provas :)

    ÅH vad kul och höra att jag inspirerar till simning :) Är ju helt nybörjare men jag har verkligen fastnat, helt underbart att simma ute på det öppna havet, kan varmt rekommenderas! :)

    SvaraRadera
  4. är så himla glad att du är tillbaka. ville bara säga det.

    SvaraRadera
  5. Det ser fantastiskt ut! :)

    Underbart när Raw food är så gott.
    Ge mig!

    /
    Mattias

    SvaraRadera