13 oktober 2011

Tjo och tjim!

Idag hade jag sällskap av Erika på Nordic. Och det där endorfinruset som infinner sig efter träningen är inte att leka med..

 Det börjar småseriöst - "nu måste vi ju fota till bloggen"

 ...börjar balla ur så smått

.. för att sluta i totalt flams och trams

Nu kan man ju fråga sig om vi bara lekte framför spegeln eller tränade något också och svaret på det är ja - vi har genomfört något slags dagsverke där på gymmet. Som vanligt kändes det mest som en massa lek (förutom de där jobbiga sista 12 minutrarna) men av erfarenhet vet jag att det här är lek som ger ordentligt med träningsvärk. Dubbelt bra med andra ord.

Vi fick känna på de där muscle-upsen som var ett totalt nederlag för mig i förra veckan men som kanske kändes något lite bättre den här gången. Åtminstone inte riktigt lika ovant.

Vi testade också på en för oss helt ny övning - Turkish get-up och efter att ha känt på hur det är att försöka få koll på alla armar och ben så är det här klippet bara än mer imponerande:

Ja och så var det ju de där sista 12 jobbiga minutrarna då som såg ut såhär:
3 varv av:
Minut 1: 15 armhävningar
Minut 2: 25 box jumps
Minut 3: 15 chest-to-bar pull ups
Minut 4: 30 double unders (jag gjorde 60 singelhopp)

Du har alltså en minut på dig att fullfölja första övningen. Är du klar innan minuten har gått, vilar du resten av minuten och går sedan över till nästa övning. Hinner du inte klart så fortsätter du bara med nästa övning när minuten har gått.

Over and out - nu blir det ostkaka.


4 kommentarer:

 1. Eller så tar man en kettlebell på 4 kg? Haha

  SvaraRadera
 2. Ahhh, fyyy fan vad koolt. Sjukt imponerande. Jag och Lina körde den för ett tag sedan och det var tufft nog att balansera med en KB eftersom den är lite ojämn i viktfördelningen tycker jag...

  SvaraRadera
 3. Erika: haha. ja man måste ju börja nånstans. ;-)

  Annika: Jag håller helt med dig. Jag hade svårt nog att komma ihåg var jag skulle göra av ben och armar. :-)

  SvaraRadera
 4. Human get-up, heelt galet! Jag och Annika satt och kollade några klipp ikväll, det är riktigt coolt!

  SvaraRadera