28 november 2011

Det går bra nu

Det är tacksamt för en bloggare att träna på ett gym där det tas bilder under passen...

 Typisk passning under skin the cat

Action under passet - här Renegade Row
Tack till Nordic för bilderna

Så var jag där igen då. I lekstugan a.k.a Crossfit Nordic.

Dagens pass började dock med lite allvar. Viktade strikta pullups stod på programmet och det är inte att leka med. Jag körde dock mina ettor (alltså en repetition åt gången) utan vikt och försökte istället att göra dem så strikta som möjligt, dvs använda benen så lite som möjligt och bara dra dra dra så högt upp jag bara kan. Tycker att det gick helt ok. Kändes lätt med handflatorna mot mig, lite tyngre med handflatorna vända bort från kroppen. Inga jätteframsteg sedan sist jag testade men å andra sidan har jag tränat ganska mycket överkropp den senaste veckan så musklerna är inte direkt utvilade vilket de var sist jag testade. Nästa gång det blir viktade pullups ska jag klara att hänga på mig ett par kilos vikt.

Efter allvaret började leken i form av skin the cat som ni ser på den övre bilden. Bara så ni vet - det är betydligt jobbigare att hålla på och snurra runt i ringar nuförtiden än det var som barn.

Så väntade den traditionella metconen som idag såg ut såhär:

5 varv av:
9 pullups (använde lila gummiband)
6/6 renegade row (10 kgs hantlar)
36 double unders
6 burpees

Lite kul är att jag kört det här passet tidigare, i april närmare bestämt och jag har då i Funbeat noterat att jag fuskade rätt så rejält på pullupsen och jag körde också med en lite lägre vikt på renegade row. Idag gick pullupsen betydligt bättre. Härligt att svart på vitt se framsteg.

5 kommentarer:

 1. tur att vi inte gjorde sådana där skinnade katter i söndags!!!

  SvaraRadera
 2. Jag inspireras också av bloggar, och elitidrottare och deras träning... man kan liksom ta en procent av den och föra in i sitt eget... mest insprieras jag av längdåkare, löpare osv. Sen är inbokade tävlingar en motivationshöjare, att veta att man ska prestera då och då. Det om något gör att jag väljer bort soffan :)

  Coola bilder!

  SvaraRadera
 3. Snygga och inspirerande bilder! :)

  Gummibanden finns på gymmet, vet inte vart man kan inhandla dem, tycker de borde finnas i någon vanlig sportbutik!Kanske går och beställa från någon sida annars, de är riktigt bra att ha!:)

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig testat på crossfit, men nu när Helsingborgs första anläggning ska öppna kommer jag vara först på plats =)

  SvaraRadera
 5. träningsglädje: Amen alltså, det hade ju varit grymt om vi hade fått flå lite katter i söndags!

  i min lilla lilla värld: Kul att du ska testa crossfit - det är grymt roligt, utmanande och vettigt.

  SvaraRadera