2 februari 2011

Matchdags och alla dessa byttor.

Tennismatch på gång. Laddat med coltingar med grädde och hallon. Hur skulle matchen kunna sluta annat än strålande nu?

Det där med mat alltså.. konstaterade just att jag kommer att ha väskan full med små matbyttor imorgon. Mer än vanligt alltså. Eller vad sägs om:
Mellanmål 1: frukt (kräver som tur är ingen egen bytta)
Lunch: chili con carnebyttan och salladsbyttan
Mellanmål 2 innan träning: coltingbyttan + keso/blåbärsbyttan
Efterträningpåfyllning: nyponsoppa plus en så'n där egen bar. Pust.

Tänk så mycket enklare det skulle vara utan träning - lunch + ett par frukter räcker gott för mig då.
Men med en kropp som slår på stora trumman och sätter igång ämnesomsättningen big time vid fysisk aktivitet så behövs en massa mat och ska det bli nån ordning på ätandet så kräver det att jag tänker
efter före och planerar som en tok. Annars slutar det med att jag står där med en så'n där trist energibar i brist på annat.

Hur gör ni med maten under långa dagar hemifrån?

5 kommentarer:

 1. Jag känner igen bytt-problemet! Har nästan jämt ryggsäck numera för att alla lådor ska få plats. O så bara allt planeeerande! Vad trött jag är på det. Har börjat lagra lite på jobbet, ta med lunch för två dagar, har keso, ägg och hallon där till mellis, lite nötter etc så att jag inte måste bära så mkt varenda dag!

  SvaraRadera
 2. jag läser den här artikeln... http://traningslara.se/maltidsfrekvens-aptiten-hungern-och-blodsockret/ och skippar byttproblemet. men jag vet jag vet - vi ÄR olika. :)
  om jag skulle behöva mellanmål skulle jag köpa det. jag är en mkt dålig byttperson! ;)

  SvaraRadera
 3. Jag läste samma artikel och tänkte att stor risk att jag köper det där haha. Tycker det är svårt att köpa mellis på språng, finns oftast bara socker då ju. Vitt bröd, sockrad yoghurt, olika juicer med socker eller konstiga sk måltidsersättningar. Dessutom har jag ingen bra ICA nära jobbet (där man kan köpa annat) trots att jag jobbar mitt i smeten. Jag tror man blir mer byttig om man vet hur viktig maten är för en för att man ska funka...

  SvaraRadera
 4. Ja vi ÄR olika. Verkligen. Jag kan ju tex inte äta särskilt mycket åt gången utan blir nöjd ganska så snabbt. Och då krävs det mellanmål för att funka överhuvudtaget. Och köpa mellanmål är väldigt svårt precis som Erika säger. Visst kan jag köpa en avokado och en burk keso men lätt hänt att det istället blir nåt annat när suget sätter in på eftermiddagen. Enklare då om man redan har nåt med sig.

  SvaraRadera
 5. Jag måste också alltid ha med mig X antal byttor för att klara långa dagar hemifrån med jobb, träning och annat. Men även om det kan kännas segt att förbereda alla byttor ibland så är det värt det. Alla gånger.

  SvaraRadera