19 februari 2011

Skin the Cat

Nope, jag är inte någon kattmisshandlare, men däremot stod det gymnastiska lekar på programmet på Nordic idag. Mer exakt just Skin the Cat, ännu en av alla CrossFit-övningar med skumma namn. Kolla in videon för att förstå ungefär vad det handlar om. Är man inte riktigt lika stark som de här småtjejerna så går det som vanligt när det gäller CrossFit att skala på olika sätt, dvs förenkla övningen. I det här fallet handlar det om att böja benen mer så blir det mindre tungt.När vi lekt klart (riktigt kul var det!) var det dags för dagens metcon som idag var en riktig underarmsmördare. Vi körde i par och jag inledde med att göra 30 st omväxlande pullups och knees to elbows, alltså totalt 60 repetitioner och under tiden jag hängde i räcket rodde min partner. När jag var klar med mina pullups/knees to elbows byttes vi av och det var min tur att ro.

Jobbigt som attan för händer och underarmar och rodden var rena rama vilan jämfört med att försöka uthärda smärtan som det innebär att hänga i räcket så pass länge.

3 kommentarer:

 1. Låter galet jobbigt men så kul!
  Älskar verkligen crossfit stuket! :) Är det på ett riktigt crossfit gym du kör?

  Jo hopprep är ju riktigt jobbigt men säger som du, inte uppfattade man det jobbigt när man var mindre, då kunde man ju stå hela raster och bara hoppa :)

  SvaraRadera
 2. Ja det är riktigt kul med CrossFit! Och ja jag kör på Crossfit Nordic, helt klart ett riktigt crossfitgym. Superkul att träffa andra som också brinner för träningsformen. Och inte minst - inspirerande att se de som kört ett tag och som är totalt grymma,

  SvaraRadera
 3. Grym du är, jag måste också våga mig dit.
  Snyggt linne. :D Älskar mitt!

  SvaraRadera