14 februari 2011

Mina första toes-to-bar!

Körde lite styrka på lunchen med fokus på ben (tänkte kolla av ljumskstatusen) och mage (det stör mig att magen som varit lite av min stolthet tar slut så snabbt under CrossFit-passen).

Traditionell benstyrka stod först på programmet: knäböj och utfall med stång och pistols. Pistols gör jag genom att hålla i TRX-band som hänger från taket - på så sätt kan jag gå ner i fullt djup men få hjälp med såväl styrka som balans på vägen ner. Benträningen gjordes med relativt lätta vikter då jag ville se hur ljumsken skulle reagera. Inga protester från ljumsken och det var dagens positiva nyhet nr 1.

Den positiva nyheten nr 2 värderar jag dock högre - hängde i räcket för att testa några toes to bar, vilket brukar bli som en spark rakt ut i luften för mig... så döm om min förvåning när jag på första försöket touchar räcket med fötterna. Blev helt paff så fick avbryta för att samla mig lite. Så sent som i lördags beklagade jag mig över hur omöjlig just den här rörelsen känns, och nu bara fanns den där, helt utan förvarning. Sjukt nöjd! Tyvärr betyder det ju inte att varje toes-to-bar-försök hädanefter leder till att jag touchar räcket, men jag fixade det några gånger till i alla fall. Nästa mål: göra mer än en i taget.Riktigt såhär snygga var nog inte mina toes-to-bar, men det känns faktiskt inte viktigt just idag.

4 kommentarer:

 1. Fantastiskt! Jag som testat vet hur imponerande det är :)

  SvaraRadera
 2. Skoj me såna super framsteg! Jag blir verkligen sugen på att testa och vill få in det i schemat utan att känna att "det alltid är något". Snart, snart.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. GRATTIS! Superstark verkar du bli :) Kul med styrketräning!

  SvaraRadera