24 februari 2011

Tabata!

Ett typiskt efter-träning-mål à la Ulrika. Knäckebröd, ägg, sill (har tröttnat på den eviga makrillen), keso, gräslök, sallad och tomater. Till efterrätt: turkisk yoghurt med passionsfrukt och nötter. Gott. Mycket gott. Och färdigt på fem minuter.

Dagens träning innebar ett kärt återseende - Erika är frisk och skadefri och vi kan äntligen träna ihop igen. Hellners grymma vinst funkade dessutom som perfekt uppladdning och det var två taggade tjejer som klev in på gymmet.

Idag blev det tabata-intervaller (alltså 8 intervaller av varje övning; 20 sek arbete, 10 sek vila). Till vår hjälp hade vi en smart tabata-app som hjälpte oss att hålla koll på tiden och hur många intervaller vi hade kvar. Ovärderlig hjälp eftersom jag alltid tappar räkningen efter sisådär tre avklarade intervaller..

Övningarna vi körde på tabata-vis var:
Jumping pullups - kändes bra styrkemässigt men galet hur pulsen går upp av den här övningen.
Evil wheel - kändes bara skumt, behöver hjälp med tekniken.
Knees to elbow på hängande bosu - helt ok men jobbigt.
Stångrodd - underarmarna tog slut och var helt klart den svaga och begränsande länken.

Avslutade med lite nya coreövningar i TRX-banden - kändes kul och gav mig lite ny motivation till att köra den annars rätt så tråkiga coreträningen.

2 kommentarer:

  1. Vilken inspirationskälla du är :) Bra jobbat!!
    Har provat tabata och det är ju hur grymt som helst. Jag blir så pepp när jag läser dina inlägg:)

    SvaraRadera
  2. Låter som ett grymt träningspass och ditt efter-träningen-mål ser inte helt fel ut heller även om jag hellre hade valt makrill än sill. För jag har inte tröttnat på makrill än på länge!

    SvaraRadera