12 september 2010

I mina sämsta stunder...


I mina sämsta stunder tycker jag att de här ständigt återkommande förkylningarna är fruktansvärt orättvisa. Jag menar, varför ska de drabba just mig? Som följer precis varenda punkt på alla listor som finns om hur man gör för att leva ett hälsosamt liv. Ja ok då, jag dricker inte alger, men i det stora hela så är jag för fasen löjligt hälsosam. Ni vet: tillräcklig och regelbunden sömn, frukt och grönt, motion, vila, låta bli att stressa..  Och då är det ju fruktansvärt orättvist att just jag ska bli förkyld hela tiden. Kan man tycka..

Men, som tur är blir inte den här självömkan alltför långvarig, det finns ju liksom andra orättvisor här i världen som gör sig påminda bara genom att prata med en vän, slå upp tidningen, sätta på tv:n.. Och i det stora hela så är jag ju otroligt lyckligt lottad. Orättvist lyckligt lottad skulle nån kanske kunna tycka..

Det där med perspektiv är inte så tokigt ibland.

6 kommentarer:

 1. Jag känner samma sak när jag blir sjuk men så tänker jag på att om jag inte hade varit så himla hälsosam så hade jag nog varit ännu sjukare!

  SvaraRadera
 2. du är klok du vännen! Jag är avundsjuk på din förmåga till acceptans, men jag ser ju att det är möjligt via dig och lär mig jag med men långsamt... Kämpa på med citron o ingefära och fortsätt acceptera.

  Kram!
  Frida

  SvaraRadera
 3. Förstår dig. Och lite orättvist är det :) men allt har proportioner som du skriver. Du har gjort om här hos dig, så fräscht det blev1

  SvaraRadera
 4. Jag visst är det orättvist! Kunde ha skrivit inlägget själv! Mina kollegor säger att jag tränar för mycket och att det är därför, amen visst... Man har bara en gräslig otur och är betydligt mer sund än vad de är. Grrr. Hoppas du mår bättre snart!

  SvaraRadera
 5. Usch så trist. Och ledsamt att vi inte kunde ses idag heller men men.... håller tummarna för att du blir frisk snart igen! Fin bloggen blivit iaf! Skidspåret ser väldigt inbjudande ut!

  SvaraRadera
 6. Ibland är det skönt att få lite perspektiv faktiskt. Hoppas du blivit bättre, själv tänkte jag kanske ge mig på ett litet litet pass idag :)

  SvaraRadera