3 november 2010

Gudomlig lasagne

Ok. Här kommer en av mina absoluta favoriträtter - alla kategorier. Det var det första jag lagade när jag kom hem trött på kinesisk mat. Och det säger ju en del om hur man kan längta efter just den här maten.

Vegetarisk lasagne (6 portioner)


Till såsen:
2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 chilipeppar
1 burk krossade tomater
2 dl creme fraiche (jag använde lätt)
2 tsk salt
0,5 tsk socker
svartpeppar
basilika

250 g frusen bladspenat (obs - tinad och urvriden!)
200 g fetaost
9 lasagneplattor
100 g riven ost

Skär zucchini i kvartar och morötterna i halvmånar eller skivor (beroende på storlek). Hacka lök, vitlök och chilin.

Fräs zucchini, morötter, löksorterna och chilin i lite olja. Tillsätt krossade tomater, creme fraiche och kryddorna. Låt puttra i 10 minuter.

Lägg samman lasagnen. Börja med lite sås, fortsätt med lasagneplattor, sås, hälften av fetaosten och hälften av den urkamade spenaten. Nya plattor, sås, fetaost och spenat. Sista varvet enbart lasagneplattor, sås och så den rivna osten uppepå.

Gräddda i 30 minuter i 225 grader. Njut med en grönsallad.

Recept och bild lånad från Ett öppet fönster.

2 kommentarer:

  1. Gud, så gott det ser ut!

    SvaraRadera
  2. Låter smarrigt! Jag brukar göra en liknande med keso i :)

    SvaraRadera