8 november 2010

Proffsigt och pedagogiskt

Så igår var det då äntligen dags att bege sig till CrossFit-gymmet igen. Och det skulle visa sig bli ännu roligare än förra gången.

På whiteboarden var dagens program uppskrivet vilket bestod av rodd, hantelhängstyrkefrivändningar, knees-to-elbow och pull-ups. Lite läskigt är det att komma till gymmet och inte ha en aning om vad som väntar, men samtidigt så gör ju det att man inte kan "smita" från sina värsta övningar. Så jag förstår poängen.

 Gänget som körde Crossfit igår - bild från www.crossfitnordic.se

Uppvärmningen bestod av hopprep och rodd och jag konstaterar precis som jag gjorde på Scandscape-helgen att det där med att hoppa hopprep är ingen lek. Hur orkade man som barn hålla på så länge? Det är ju riktigt jobbigt ju.

Vi fortsatte med ytterligare lite uppvärmning/smidighetsövningar, bland annat gå skottkärra, rulla runt på golvet utan att använda armar eller ben och sidoutfall. Redan här kom pulsen upp ordentligt. Och jag gillar verkligen känslan av att leka samtidigt som man tränar.

Efter uppvärmningen väntade teknikövningar. Först frivändningar med hantlar och för första gången fattade jag grejen med frivändningar och det blev plötsligt riktigt riktigt kul! Jag måste ge en stor eloge till instruktörerna på CrossFit Nordic. De är otroligt proffsiga och lär ut styrketeknik på ett riktigt pedagogiskt och effektivt sätt. Igår var det Erik som ledde oss genom passet. Genom att dela upp frivändningen i ett antal olika moment som övas separat så gick övningen från att kännas komplicerad och smått omöjlig till att vara fullt genomförbar.

Efter att ha lekt med hantlarna ett tag slängde vi oss upp i chinsräcket för att träna knees-to-elbow och pull ups. Vi fick känna på kippingtekniken vilket inte alls var så lätt som det ser ut.. men en gång lyckades jag få till pendlandet i alla fall, så med lite träning ska väl även det gå så småningom. Tyvärr tog orken i händerna slut väldigt snabbt så kunde inte öva så mycket som jag velat.Färdigövade var det så dags för själva passet:
4 min rodd
1 min vila
4 min omväxlande pull-ups och knees-to-elbow
1 min vila
4 min hantelhängstyrkefrivändningar

Full fart! Superduperkul. Men jag fegade lite på frivändningarna och tog lättare vikter än under träningen.. var rätt så darrig i armarna efter hängandet på räcket nämligen.

Efter det här passet är jag än mer övertygad om att det här med CrossFit verkligen är min grej. Effektivt, lekfullt och svettigt. Får nog bli ett klippkort för att komplettera den övriga träningen.

4 kommentarer:

  1. Är det bara på söndagar? Jag vill också! Är det där vad du pysslar med på söndagarna kommer du ju vara i ultrabra form på tisdag. Puh jag kommer inte ha en suck :) Vore kul att följa med ngn gång men söndagar är tyvärr fel dag...

    SvaraRadera
  2. Men åh vad roligt det lät! :) Synd att jag aldrig provade det den där söndagen för länge sen... får se fram emot dina återrapporter och låna lite inslag :)

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att läsa om! Synd att jag jobbade, följer gärna med även om det är läskigt att inte veta vad som komma skall :). Knee to elbow, hur funkar den?

    SvaraRadera