26 januari 2010

Min bästa müsli


Luktar rostad müsli i hela lägenheten - bara det gör det värt att göra den här müslin. Sen smakar den himmelskt också. Älska frukost. Älska müsli.

Så här gör jag: (men det går naturligtvis att experimentera som man vill)
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl havrekli
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl linfrö
3/4 dl kokosflingor
½ tsk salt
100 g grovhackade nötter (jag brukar blanda mandlar och hasselnötter)

½ dl honung
½ dl neutral olja
1 dl vatten
1 dl russin och eller tranbär

1. Blanda de torra ingredienserna på en djup plåt.
2. Blanda ihop honung, olja och vatten.
3. Häll vätskan över de torra ingredienserna och rör tills vätskan fördelat sig.
4. Rosta i mitten av ugnen i 175 grader under ca 25 minuter. Rör om lite då och då.
5. Rör i russin/tranbär när blandningen svalnat.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar