4 januari 2010

Tid för yoga

Efter ett par veckor hemifrån med mycket socialiserande och väldigt lite egentid känner jag ett stort behov av yogan.


Jag har alltid varit en person med stort behov av att bara få vara för mig själv lite då och då för att orka vara mitt bästa jag. Utan tid för att "bara vara" blir jag lättirriterad, ofokuserad, hänger upp mig på småsaker och förlorar min förmåga att se saker ur olika perspektiv. Och nu känner jag att jag är på väg in i den där dåliga spiralen.

Det finns många sätt att hitta tillbaka till den där närvarande personen som jag vill vara, men ett för mig väldigt effektivt sätt är yogan. Yogan tvingar mig att landa och även om jag kan ha svårare för att nå den där fantastiska yoganärvaron om jag känner mig lite ur balans så kommer jag åtminstone ett steg närmre. Så ikväll är det jag som gör min yoga. Tyvärr har min yogastudio stängt ikväll så det får bli yoga hemma istället.

Kanske ska jag testa Yoga Today's pass?
På Yoga Todays site finns en massa yogapass samlade med olika fokus. Till viss del är det en betalsite, men varje vecka visar de en yogaträningsfilm gratis. Den här veckan är det fokus på att stärka ryggen. Inte så tokigt kanske med tanke på längdåkningens stakträning.

3 kommentarer:

 1. Jag håller med om det där. Jag behöver också egen tid och trivs väldigt bra med mig själv... men det har inte alltid varit så och jag är nöjd att jag kommit dit :)

  SvaraRadera
 2. Jag trivs nästan bäst med att Yoga hemma ensam med tända ljus och stängd dörr men det är klart att man är extra peppad efter varje besök i Yoga studion.

  SvaraRadera
 3. Annika: Ja visst är det för skönt när man uppskattar att umgås med sig själv. Bästa grejen ju

  Everydat Matters: Jag har nog itne riktigt kommit så långt i mitt yogautövande än. Håller lättare fokus när nån håller i taktpinnen. Men det går framåt, så med lite tålamod så.

  SvaraRadera