25 augusti 2011

God mat som råkar vara nyttig

Lunch med Erika på Yogayama. Borde inte förkylningen skrämmas bort en gång för alla av alla meloner, kiwis, avokodos, rödbetor, nötter och groddar i den här raw food-salladen? Varsågod immunförsvaret - det är bara att tacka mig för mitt utomordentliga lunchval genom att ta till vara så mycket ni bara kan av nyttigheterna.


Har ni inte testat att luncha på Yogayama - så gör't! Maten här är himmelsk! Alla hälsokostskeptiker borde testa för att se att nyttig mat inte behöver betyda att man gör avkall på smaken - tvärtom. Jag vet inte hur många gånger jag överraskats av rätter som på pappret låter lite fööör nyttiga för att kunna smaka bra som sedan visat sig vara sanslöst goda.

Och det bästa av allt - i höst är det jag som under fem torsdagar lär mig laga mat à la Yogayama. Annika som är kökschef på Yogayama ska nämligen hålla i en matlagningskurs där hon lär ut hemligheterna bakom delikatesserna. Räkna med att det kommer att bli en hel del recept här på bloggen i höst.

8 kommentarer:

 1. Kul! Jag kommer på middag :)

  SvaraRadera
 2. Gott! Här i Leksand finns "Masesgården" ett hälsohem som serverar liknande mat... det är så himla smakrikt och gott!

  Och ang ditt inlägg nedan - ja visst får man sjuka cravings av att läsa om dylika äventyr!

  SvaraRadera
 3. Oh, jag ser fram emot matinspiration deluxe :) Hoppas du kryar på dig snart!

  SvaraRadera
 4. Åh så gott och fräscht det ser ut!
  Ser fram emot recepten! :) Kul att gå matlagningskurs och få lite inspiration!

  Hoppas du kryar på dig snart!!

  SvaraRadera
 5. Mmm, det låter grymt! Behöver uppdatera mig bland lite nya ingredienser och testa något som låter så nyttigt att jag tror det är "inte så gott" men ändå är det :) Låter perfekt.

  SvaraRadera
 6. Mums! Blev alldeles sugen, fastän jag nyss åt. Men hur hittade du kursen? Hittar inget på deras hemsida...

  SvaraRadera
 7. Cath: Nej det finns inte på hemsidan för kursen kommer att hållas på bara yoga. Jag fick nys om det eftersom jag råkar känna Annika som ska hålla kursen.
  Här finns mer info:
  http://barayoga.se/Bara_Yoga/Stora_matlagningskursen.html

  SvaraRadera