18 augusti 2011

PowerYoga på Balance Training


Apropå morgonrutiner - finns det några som är bättre än kineser på att börja dagen på rätt sätt? Här något slags TaiChi kl7 på morgonen mitt i Shanghais vimmel.

Igår fortsatte jag min fina rutin med morgonyoga. Denna gång var det premiär för min del för ett PowerYoga-pass som hålls på Balance.

Mycket av passet kändes igen från Ashtanga yogan med inledande solhälsningar, en hel del stående positioner i form av trianglar och krigare och så några inte så sköna men välbehövliga höftöppnare sittandes.

Jag brukar ju alltid hävda att yoga görs bäst på en specialiserad yogastudio och inte i en lokal på ett gym. Och den ståndpunkten håller jag fast vid. Men Balance gör ändå verkligen sitt bästa för att närma sig samma kvalitet och känsla som man annars bara får känna på när man går till en riktig shala.

Stillheten fanns där, instruktören var duktig och kom inte med några hurtfriska kom igen-hejarop à la aerobics, utan höll sig till yogans filosofi att vi inte är där för att prestera. Andningen uppmärksammades och positionerna intogs utan hets. Så jag rekommenderar varmt att yoga på Balance. Det var en riktigt skön timme innan jobbet.

6 kommentarer:

 1. Åh gud, det låter underbart och som sagt välbehövligt. Måste vara guld värt för stela löparmuskler!?

  SvaraRadera
 2. Jonna: ja det är grymt för stela höfter och baksidor!

  Erika: På natten. :-) enkelt för en så kvällstrött person som jag.

  SvaraRadera
 3. Haha jojo men när kommer du hem? Jag är hemma 22-23 nästan varje kväll och så ska man packa upp och fixa och förbereda, sen sova och VEM orkar gå upp... 06? för att yoga då. Hrm :) Onsdag blev en tidig kväll och då lämnade du mig, 21.30?

  SvaraRadera
 4. Ja det är väl den stora skillnaden.. jag kommer inte hem 22-23 varje kväll, skulle jag aldrig orka. Är väl möjligtvis en eller två kvällar per vecka som jag är hemma så sent men då yogar jag ju förstås inte morgonen därpå. Normalt sett är jag hemma, tränad och duschad vid 19.30-tiden och går och lägger mig vid 22.30 typ.

  SvaraRadera
 5. Är väldigt sugen på att testa andra typer av yoga, tex kundalini som verkar fokusera mer på andning och meditativa inslag, men skulle du rekommendera ashtanga eller något annat?
  Och +1 på morgonträning - det är fantastiskt skönt! Erika, du får masa dig i säng så du orkar - och se till att skaffa mer flex :)

  SvaraRadera