16 augusti 2011

Längdskidåkning med UCPA


UCPA presenterar en nyhet för vintern som passar mig som handen i handsken - nämligen längdskidåkningsläger.

Kan det bli bättre? De tennisläger jag åkt på i UCPA:s regi får högsta betyg av mig (bra instruktörer, trevliga människor och riktigt god mat till ett bra pris) och nu blir jag förstås riktigt sugen på att hänga med till Serre Chevalier och åka skidor.

Såhär beskrivs resan på UCPA:s hemsida:

Man åker i små grupper om 8 personer med en moniteur, och ger sig av i minibuss till det ställe som för dagen har bäst förutsättningar. Man får ett helt annat perspektiv på Alperna - lugnet, tystheten, naturen och vyerna är fantastiska. Fransmännen är dessutom riktigt duktiga på att preparera sina längdåkningsbanor. Beroende på väderförhållanderna får man bland annat skida i områden som Guisaneflodens dalar i Serre Chevalierområdet, la vallée de la Clarée (Val des Prés), Vallouise och Cervières vid foten ac Izoard-passet - känt från Tour de France

Någon mer än jag som blir sugen?

7 kommentarer:

 1. Låter kul men jag kan nog inte vara en hel vecka i Alperna utan att åka utför :) Men jag åker gärna nån långhelg i Sverige!

  SvaraRadera
 2. Sugen är förnamnet! Låter ju grymt!! När? Måste kollas im snarast...

  SvaraRadera
 3. Visst blir jag sugen... Trots att jag inte alls vill att det ska vara vinter, snö och kallt än ;) Kommer nog att åka till Alperna i vinter som jag gjort de senaste 11 åren men då blir det snowboardåkning istället för längdskidor.

  SvaraRadera
 4. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG !!!!!! :D

  SvaraRadera
 5. Ehh, ja :) Fantastiskt låter det. Alperna och längdskidor står på min to-do-list.

  SvaraRadera
 6. Ja! Vi åker hela gänget! Så blir det ännu roligare. Jag funderar på att åka v.4 och ser med spänning fram emot mer info när bokningen öppnar i slutet av nästa vecka.

  SvaraRadera
 7. Alperna avnjuts bäst alpint - skulle jag säga dårå... Men det är ju toppen att de hittar på roligheter för icke alpinistfrälsta!

  SvaraRadera