1 augusti 2011

Recept - Annorlunda fiskgratäng

Tänkte tipsa om en riktigt god fiskgratäng som man enkelt svänger ihop lite snabbt. Receptet hittade jag hos Pytte. Rekommenderar varmt att bryta av fisk med rökt skinka eller bacon - det blir aldrig fel.


Sej med bacon, zucchini och ajvar

600 g sejfilé (eller annan vit fisk)
1 paket tärnat bacon
1 zucchini
70 g färsk spenat
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
ca 3 msk ajvar
dill

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka lök och vitlök och tärna zucchinin relativt fint. Fräs tillsammans med bacon tills det får lite färg. Tillsätt då spenat, ajvar och grädde och låt koka ihop någon minut. Tillsätt dill efter smak och salta och peppra vid behov.
3. Skär fisken i bitar, lägg den i en ugnsfast form, salta och peppra och häll röran över. Låt stå i ugnen ca 15-20 minuter tills fisken är klar.

Jag serverade gratängen tillsammans med blomkålsmos (blomkål, grädde, parmesan) och det smakade himmelskt om jag får säga det själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar