2 augusti 2011

Upptrappning inför Lidingö

Åtta veckor kvar till Lidingöloppet och det är dags att lägga in en högre växel! Jag kommer fortfarande att köra mina tre pass per vecka: distans, fart och långpass men ju närmre Lidingö kommer desto lättare är det att rent mentalt ställa in sig på att varje pass är viktigt och göra varje pass så bra som möjligt.

Långpassen kommer att bli längre och fartpassen ännu mer fokuserade. Men den största skillnaden är att jag nu verkligen kommer att anstränga mig för att den stora merparten av passen ska ske i kuperad terräng. Lidingöbackarna är ökända men jag ska göra vad jag kan för att överlista dem genom att vara väl förberedd. Lill-Jansskogen och jag ska bli tighta, riktigt tighta. Och jag kommer inte att dra mig för att ta bussen, tåget eller cykeln till andra skogar lite längre bort under helgerna.

Jag ser verkligen fram emot det här! Det är riktigt satans kul att ha ett tydligt mål att träna mot! Och just nu är min springiver större än att jag hinner utnyttja den till fullo. Längtar till varje pass. Påminn mig gärna om min entusiasm den dag det är annat ljud i skällan..

Igår sprang jag av mig lite, trots att jag egentligen tänkt ha några dagars springvila efter Österlenturen. Klokt och förnuftigt att vila, men jag kunde inte hålla mig borta från skogen. Och livet blir bra trist om man alltid ska vara förnuftig och tänka efter före. Vädret var perfekt och det kändes som jag flög fram. En mil i Lill-Jansskogen var rena himmelriket och att pulsen gick upp till 95% av maxpuls i ett par av de värsta backarna struntade jag fullständigt i.

3 kommentarer:

  1. Oj! Är det bara 8v kvar!! Hejja! Tur att jag körde backintervaller idag då ;-) Satsar även du på silvermedalj?

    SvaraRadera
  2. Ja backintervaller kan man nog inte få för många av. ;-) jag satsar inte mot nån tid utan ska bara ta mig runt. Har ganska nyligen upptäckt hur kul det kan vara att springa och är första gången jag kör Lidingö så det räcker så. :-)

    SvaraRadera
  3. Fasen vad du är grym! Vilken löparenergi, härligt och läsa! Mitt nästa mål är ju lidingö, snappar upp lite tips härifrån :)!

    SvaraRadera