27 juni 2010

Morgonjogg

Efter ett par dagars underbart midsommarfirande var det så åter dags att ta tag i träningen igen. Lämpligt nog vaknade jag av mig själv vid åtta i morse - som gjort för en morgonpromenad/jogg.  Gav mig ut utan vare sig pulsmätare eller klocka och bestämde mig för att låta kroppen få bestämma såväl längd som hastighet på rutten. Lika kul som det kan vara att kunna mäta allt man gör, lika skönt kan det vara att ibland bara skippa all teknik och bara gå på känsla.
Nya skorna känns bra.

Blev en blandning av jogg och promenad men till största delen joggande och en runda på ca 6 km. Väl hemma tänkte jag köra 17 minuters core-programmet men hungern hann ikapp mig och det blev istället 50 armhävningar och ett par plankor med benindrag innan dusch och frukost.

Underbar start på dagen!

3 kommentarer:

  1. Jag håller med, det är riktigt skönt ibland att lämna klockan/pulsbandet hemma och bara köra efter känsla! Tror att vi som lever i ett stressigt samhälle behöver sådan träning mycket mer än vad vi unnar oss! Själv kör jag ju nu enbart efter känsla, en skön period i livet.

    SvaraRadera
  2. Ja, det låter banne mig som en skön start. De där spontana turerna brukar bli bäst - som att slå ur underläge liksom ;)

    SvaraRadera
  3. det borde jag lära mig hahaha är helt kass på det!! fast iochförsig lite duktig, har heller inte pulsklocka! fast hmm, har ju annan klocka och är rätt noga med att räkna tiden ;)

    SvaraRadera