22 juni 2010

Motion för ett gott liv

Nu är det vetenskapligt bevisat - det vi som tränar vet av egen erfarenhet - motion bryter negativa tankar och ältande. Och det är väl som sagt inget nytt - vem har inte gett sig ut på en joggingtur med en massa "knäppa" tankar och problem och kommit tillbaka med klara lösningar. Jag vet själv hur jag kände mig inför morgonens tennis - lite sisådär om vi ska vara ärliga - men inte har jag haft några negativa tankar efter träningspasset, inte.

Therese beskriver det så bra - hur motion kan användas för att hantera alla dessa fantastiska känslor (och jag sorterar in såväl negativa som positiva känslor i kategorin fantastiska känslor).

Man har dessutom hittat ett sätt att mäta cellerna biologiska ålder, nämligen genom att mäta längden på telomererna (en del av kromosomen) och tydligt kunnat se att motion förhindrar telomererna från att förkortas, dvs åldrandet bromsas.

Budskapet är tydligt: motionera för att förbli ung och alert och dessutom leva livet med lite mer glädje och klara tankar.

Jag gillar när saker och ting får sin vetenskapliga förklaring. Om du liksom jag tycker att sån't är intressant finns artikeln i sin helhet här.

2 kommentarer:

  1. Härligt att det finns så fina vetenskapliga budskap om det positiva med våran hobby :-) Idag kanske jag skulle behöva en dos träning till för att bli pigg igen men tror att det snarare är några extra timmars sömn som är botemedlet den här gången.

    SvaraRadera
  2. åh vad coolt det är med vetenskap...det blir liksom ännu bättre med att träna då;)

    SvaraRadera