14 december 2010

Överansträngning?

Har under den senaste veckan känt av min högra ljumske. Började med att jag kände att det var nå't skumt med ljumsken när jag gjorde djupa benböj (avbröt då förstås direkt) men i morse kände jag det även under tennisen (framförallt innan jag blev varm), och faktiskt så känner jag av det även när jag går nu. Förbaskat. Antar att det är vila som gäller. Och stretching? Eller blir överansträngningar sämre av att stretcha?

Misstänker att det är en överansträngning och hoppas hoppas att det går över snabbt. Fram till dess så får det bli överkroppsträning. Som till exempel sån'a här:Snygg kippingsving hon har i klippet. En så'n ska jag minsann också få till nångång.

3 kommentarer:

 1. stretching verkar funka mot det mesta, fast kanske inte allt. tänkte först att man inte ska stretcha inflammationer men överansträngning är väl en slags inflammation? vilken okunskap jag bjuder på... haha. hoppas det blir bättre!

  SvaraRadera
 2. Mot t.ex. löparknä hjälper stretching bra tycker jag, men den skadan beror ju på en förkortad, inflammerad muskel som blir bättre av att masseras och stretchas ut igen... tror jag! :) Ljumskar vet jag inte, jag brukar försöka stretcha dem efter passen så gott det går. Har hört att ljumskstretch är viktigt även för att undvika knäproblem... (!?) Men det kan väl vara bra att träna alternativt några dagar... simning tycker jag är uppmjukande och skönt om man är stel och lite överansträngd.

  Vad är det för kul tidning du läser till frukost? Tycker det finns klent med roliga längdskidtidningar? Förutom Vasalöparen =)

  SvaraRadera
 3. Träningsglädje: Ja precis, överansträngning är nån slags början till inflammation.. och då låter ju inte stretching så smart. Men de flesta verkar ändå rekommendera det. Jag får väl prova mig fram helt enkelt.

  Jonna: Det är en gratis/reklamtidning som heter Sport & Hälsa och som kommer med morgontidningen nångång då och då. Håller med om att det är dåligt med längdskidtidningar - borde ju finnas en marknad nu när det gått från att vara lite småtöntigt till riktigt hett. ;-)

  SvaraRadera