29 december 2010

Pectineus

Igår fick jag nog av min ljumske som vägrar sluta strula så besökte Soheil som är naprapat på Idrottsskadecentrum efter tips från Erika. Smärtan lokaliserad till Pectineus som är en av ljumskmusklerna. Efter att Soheil klämt, tryckt och tänjt så var jag rätt så mörbultad men det kändes också något bättre. Och idag när mörbultekänslan försvunnit så tror jag faktiskt att jag tagit ett steg i rätt riktning. Peppar peppar..

Jag fick också höra att rörligheten i framsida lår, framförallt på höger sida där skadan sitter, är alldeles för dålig.. vilket kanske inte direkt kom som en överraskning. Har ju märkt i yogan att positioner som tänjer just framsida lår och ljumske är de jag har absolut svårast för och måste modifiera för att få att funka.

Så helt förvånande är det kanske inte att det är här skadan uppstår..

Några ytterligare naprapatbesök återstår förmodligen innan jag blir av med skadan, men nu känns det åtminstone lite hoppfullt igen. Och det bästa beskedet av alla - jag kan fortsätta träna som vanligt men ska avbryta och stretcha om det gör ont. Inga djupa knäböj med andra ord, men i övrigt inga större begränsningar.

Piece of cake jämfört med den där stressfrakturen i foten jag råkade ut för för ett år sedan.. Och jag lovar att bli bättre på att träna rörlighet om jag bara får bli av med den här skiten.

3 kommentarer:

  1. Bra att checka upp det, och vilken tur att det verkar vara något som kan fixas till relativt snabbt.

    SvaraRadera
  2. Skönt!! Hoppas du fick nåt litet stretchprogram med dig som du kan köra kvällstid. Mitt ex hade oxå problem där men det satte sig i ryggen istället, men med daglig stretch blev det bättre!

    SvaraRadera
  3. Bra att du kollade upp det istället för hobbydiagnoser. Skönt att du kan fortsätta köra och S är verkligen bra, ser till helheten. Lustigt att du måste träna mer rörlighet du som är mest rörlig av de jag känner :).

    SvaraRadera